logo

На падаща Луна не се започва нищо ново, но за заблуда всяко време е подходящо

Силва Дончева 2014

„На 25 януари от 12.00 часа в зала 1 на НДК ще проведем нашия учредителен първи конгрес на новата политическа партия „България без цензура“ Това е съобщението за учредяването на партията на Николай Бареков.

Така и не се научиха дори на най-елементарното правило, когато ке учредява нещо ново, че не трябва да бъде на разпадаща се Луна. Това обрича бъдещата структура на кратко съществуване. Освен това Луната на 25 януари е не добре поставена в знака на Скорпион, като и Сатурн се намира точно пред нея в съвпад, а Уран е в квадрат и половина към конфигурцията. Луната е освен всичко друго и символ на народа и популярността на един човек или една организация. В случая тя разкрива сериозен проблем с популярността и поредица от непрятни изненади.

Слънцето е високо горе в знака на Водолей, което е добре, защото това е знак за усилена комуникация и реклама. Проблемът обаче е, че точно на обяд Уран, който в случая управлява, както знака на Водолей така и Слънцето е в ограничителния 12 дом /блокира популярността, имиджа, приятелствата и връзките, дава известност сред по-отчаяната част от хората, сред населението с най-тежки проблеми/. Освен това Уран в Овен е в доста неприятни аспекти от кардиналния кръст /квадрат с Юпитер, квадрат с Плутон и Венера, опозиция с Марс/. Това още повече ще усложни и без това недобрата ситуация. Партията ще бъде склонна да действа с тайни, агресивни, подмолни, революционни и дори незаконни методи, Дори хубавия аспект със Слънцето /секстил/ няма да е спасителен, защото полупункта в Риби – Дева /близо до Хирон и Нептун/ не може да доведе до добри политически резултати, а само до малко по-голяма популярност след най-изстрадалите слоеве на обществото /бедни, болни, безработни, по-необразовани хора/. Този аспект предполага и голяма активност сред тези слоеве. Подобно е положението с имиджа сред някои от по-възрастните хора поради тригона на Юпитер /Рак/ и Луната. Там Николай Бареков може да срещне известна съпричастност и отглас на политическите си намерения.

Изгряващият знак е Телец, което пък разкрива финансовата подплътеност на новата формация. Разбира се, това е доста задкулисно, като се има пред вид съвпада на Венера /управител на Телец/ с Плутон в Козирог – най-богата планетата, управляваща банките, задкулисието, подземния свят, подземните богатства, тайните организации и служби в един йерархичен и политически знак /Козирог/.

По този начин „България без цензура“ ще се оформи като една доста лява, популистка, лидерска и почти комунистическа партия, склонна към крайни, екстремни и дори революционни решения, действия и методи и финансирана по един странен начин от най-едрия капитал. Странен, защото може би целта е точно провал, скандали, объркване и разводняване на ситуацията.

За съжаление всичко това ще е доста ограничено от самата позиция и фаза на Луната и Уран. Затова лицето на организацията Николай Бареков в недалечно бъдеще (след 6 г) ще трябва да се започва отначало, защото в тази нова поредна лъжа има хляб.
Още статии може да откриете в блога!