logo

Лидерските постове на Станишев ще са подложенина изпитания

Силва Дончева 2013

Следващите два месеца са период на голямо изпитание за лидера на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев. Опозицията на Сатурн към позицията на неговото Слънце в Телец, ще постави на изпитание лидерските му постове. Той постъпи много адекватно, когато се отказа от министър-председателското място, тъй като при такъв идваш аспект, едва ли щеше да го удържи. Това щеше да означава и падане на правителството Въпреки това има и други управленски позиции, които трябва да отстоява.

Голямо напрежение се очертава около 24 октомври 2013г. То ще бъде свързано с международен скандал, с проблеми с документи, с разкриване на неподходящи връзки и приятелства, имиджът му ще бъде подложен на изпитание. Самият той ще изглежда уморен и отегчен. Борбеността му ще бъзе намалена.

Ситуацията се разраства и през ноември 2013г. Това ще бъде момент, в който трябва да се удържи властта в партията. При такива аспекти има голям сблъсък със старото, с консервативни тенденции и мнения. Печеливща, като позиция ще бъде раздялата със стари привички, навици, с премахване на всичко, което пречи. Това показва, че ще има решителна битка между старите тенденции в БСП и нови виждания. Станишев ще оцелее, доколкото може да се справи със консерватизма на собствената си партия. Решенията му са в нови решения и действия, които трябва да отстоява главно с дипломация и задкулисни действия и финансови механизми и лостове. Това се дължи на добрите аспекти на Плутон, който е най-потаен и съответно управляващ финансовия свят.

През декември 2013г. и началото на следващата година – 2014г. Станишев ще се изправи и пред нови предизвикателства извън България. В този период той ще започне нещо ново, ще заяви нови позиции в международен план. Тези амбиции също ще бъдат свързани с съответна конфронтация. Този сблъсък ще продължи и ще достигне своята кулминация през май 2014г. Тогава ще има доста неприятни моменти. Аспектите показват загуба на позиции. За съжаление тези тенденции ще се разрастват и през есента на 2014г., когато вероятността да се загуби лидерското място и в партията е максимална.

Същевременно в целия този период и особено в края на 2014г. и през цялата 2015г. се вижда, че силата в живота му е обвързана с тайни организации, фирми и правителства в районите на Близкия Изток, Израел, с банковия капитал и всичко, което касае планета като Плутон. Той ще му даде една изключителна задкулисна и финансова сила, която ще използва и в следващия период. Тогава обаче позициите му ще са по-скоро финансови, отколкото политически.

Още статии може да откриете в блога!