logo

В Турция ще става друго от очакваното…

Турция – още по-стегнат и тежък режим

Силва Дончева 2013г ©

За съжаление бунтовете и протестите в Турция няма да доведат до реформи, до промени и до евентуално по-демократично управление. Управлението на партията на справедливостта и развитието на Реджеп Ердоган няма да падне.

Турция е обявена за република на 29 октомври 1923г., след като година преди това на 1 ноември е свален последния турски султан. Така страната се явява създадена под влиянията на нелекия знак на Скорпион и съзвездие Везни.

Това показва твърдия, консервативен и мъчителен път на страната, обсипан с множество тайни обстоятелства; влияния на скрити ложи, секретни служби, огромни финансови, енергийни и военни интереси. Всичко, което олицетворява плутократичния и мистичен знакът на Скорпион.

Звездната карта на 29 октомври 1923г. разкрива, че този път ще продължи по същия начин. Нещо повече, консервативните, закостенели и стари тенденции ще се укрепят още повече след събитията от последните дни.

От есента на 2012г. Сатурн като символ на старото и ретроградното навлезе в знака на Скорпион и както неведнъж съм писала, подкрепи всички консервативни и ретроградни сили в света, които в момента сключват нови договори и споразумения в противовес на влиянията на Уран /новото, промяната/. За съжаление революционната вълна, която ще продължи поне още 4 години /Виж статията – Седем години революции

http://silvaantonydon.blog.bg/politika/2011/12/08/eto-tova-ni-ochakva-7-godini-revoliucii.863662 / няма да доведе до жадуваната свобода и реформи в политически план за никого.

Съвпадът на Слънцето на Турция с тази планета, която се осъществява за пореден път през това лято /първият път беше през есента на 2012г./, ще втвърди още повече режима в Анкара. Той ще стане още по-консервативен, а ако Сатурн покаже цялата си природа ще бъде и жесток, методичен и безчувствен в реакциите си.

Тази тенденция ще се укрепи особено след 26 юни, когато Юпитер ще смени знака си и ще навлезе в Рак. Така водния тригон – Сатурн – Нептун – Юпитер ще благоприятства всичко старо и ретроградно. Той ще има много мощно въздействие върху Слънцето на самата Турция, което на 4 градус на Скорпион. Не трябва да забравяме и на четвърто място и подкрепящата позиция на Плутон към Сатурн, с когото поради размяната на знаците им са и в един интересен консервативен съвпад. Те са символ и на новия съюз в световен мащаб на много от старите сили.

Така влиянията на Уран, съответно и на всичко, което той символизира като демократичност, олевяване, революционност и реформи, постепенно отпада Неточният кръст между транзитиращия Уран /Овен/, транзитиращия Плутон/Козирог/ и наталните Плутон/ в Рак/ и Марс /във Везни/ в хороскопа на Турция няма да може да се реализира, като промяна и разрушаване на властта и постепенно ще затихне. Разбира се, последиците за протестиращите, както и за всякакви демократични реформи, няма да са добри. Разбира се, борбата за власт в Турция ще продължи, но между стари формации и стари идеи. Това ще даде резултат през 2015г.

Конфигурацията с Уран показват и провал на руската политика, ако има такава по отношение на тези революционни събития. Тази тенденция ще се задълбочи и с оглед на тревожните тенденции в хороскопа на президента Путин и евентуални изключително напрегнати промени в Русия през следващите 2-3 години.

Политиката на Израел спрямо Турция ще се увенчае с успех, като това разбира ще касае и стратегическите интереси на еврейската държава, както и на НАТО.

В момента и хороскопа на самият Ердоган не показва крайно тревожни тенденции. Той е роден на 26 февруари 1954г. в Истанбул. На практика същите планети, които касаят в благоприятен аспект статуквото в Турция, имат отношение и към неговата звездна карта. Най-близкият период на големи притеснения е 2015г. Тогава вероятността той да бъде министър председател на Турция е нищожна.

Още статии може да откриете в блога!